Concordia Therm

 

Kedvezményezett neve: CONCORDIA-THERM KFT.
A projekt címe: A CONCORDIA-THERM KFT. tárnoki raktárbázisának létrehozása, gépparkállományának növelése
A projekt azonosító száma: GINOP_PLUSZ-1.2.3-21-2022-03962 
Elnyert támogatás összege: 89 499 916 Ft
Támogatás mértéke: 50 %
A Projekt megvalósításának kezdete: 2022.05.02.
A Projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2024.03.01.

A projekt tartalmának részletes bemutatása: 
A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül elnyert csaknem 90 millió forintos feltételesen visszatérítendő támogatásból épülhet fel a CONCORDIA-THERM Kft. új, tárnoki raktárcsarnoka. A Pénzügyminisztérium támogatásával megvalósuló projekt részeként első lépésben egy 533 négyzetméteres raktárcsarnokot hoznak létre, mellyel a Társaság elsősorban szolgáltatása színvonalán kíván emelni, illetve egyre bővülő ügyfélkörét szeretné kiszolgálni. A felépülő új, napelemekkel felszerelt CO2 semleges raktárépületben egy modern polcrendszer segítségével megsokszorózódik a Társaság tárolási kapacitása, míg a támogatás terhére beszerzendő új szállító- és rakodógépek (2 targonca, és 1 homlokrakodó) segítik majd az anyagok mozgatását. Az új csarnok adta kapacitásnövekedés következtében új munkaerőre is szükség lesz majd a Társaságnál: a következő évben 5-6 fővel nő majd a cég munkavállalóinak száma. Emellett az elnyert támogatás terhére a munkatársak részt vesznek egy nyelvi képzésen is, mely az angol nyelv gyakorlati, üzleti használatát segítené. A CONCORDIA-THERM beszállítói egyre nagyobb részben külföldi, így az angol nyelv használata egyre inkább szükségszerű, s a nyelvismeret jelentősen növeli a cég hatékonyságát. A megszerzett tudást a kapcsolattartás során elektronikus levelezés során, telefonos egyeztetés során valamint a külföldi nemzetiségű kamionosokkal való kapcsolattartás során tudják hasznosítani. A képzésbe 5 fő munkatárs kerül bevonásra, akik irodai munkatárs, logisztikai kiszolgáló munkakörökből kerülnek ki.


Sajtóközlemény

Munkahelyeket is teremt a tárnokon épülő új raktárcsarnok
Európai uniós támogatásból fejleszt a CONCORDIA-THERM Kft.


Biatorbágy, Tárnok – 2022.04.04. - A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül elnyert csaknem 90 millió forintos feltételesen visszatérítendő támogatásból épülhet fel a CONCORDIA-THERM Kft. új tárnoki raktárcsarnoka. A Pénzügyminisztérium támogatásával megvalósuló projekt részeként első lépésben egy 533 négyzetméteres raktárcsarnokot hoznak létre, mellyel az építési anyagok forgalmazásával foglalkozó Társaság elsősorban szolgáltatásuk színvonalán kíván emelni, illetve egyre bővülő ügyfélkörét szeretné kiszolgálni. Az uniós támogatás eredményeként megvalósuló projektnek munkahelyteremtő és vásárlóerő-vonzó hatása is van a régióban.

A 2005-ben alakult, biatorbágyi székhelyű CONCORDIA-THERM Kft. lassan két évtizede szolgálja ki a hozzá betérő építőiparban tevékenykedő vállalkozásokat, kiskereskedőket és egyéni vásárlókat. Fő profiljuk a víz-, hang- és hőszigetelő anyagok, gipszkartonozáshoz szükséges építőanyagok, tetőcserepek és tartozékaik árusítása. “Indulásunk után nem sokkal, még 2010-ben vásároltuk meg azt a tárnoki telket, mely eddig kihasználatlanul állt a tulajdonunkban, ám a jelenlegi támogatásnak köszönhetően végre felépíthetjük rajta cégünk új raktárcsarnokát” - nyilatkozta Czaffer Zoltán, a CONCORDIA-THERM Kft. ügyvezető igazgatója. “A fő profilunkba tartozó építési anyagok árukészlet helyigénye jelentős, a biatorbágyi telephely már régóta kicsi a tároláshoz, így kényszerűségből a készletünk forgási sebességének folyamatos növelésével operáltunk eddig. Ám egy ideje a gyorsan mozgatott mennyiséggel sem tudtuk lefedni az igényeket, a felmerülő szükségletet. Egy új csarnok nagyobb készlet tárolását tenné lehetővé, ami már régóta megoldásra váró probléma, továbbá szeretnénk a jövőben a termékpalettán is bővíteni, amit a jelenlegi telephelyen már egyáltalán nem tudtunk volna kivitelezni”- tette hozzá a cégvezető.
A Pénzügyminisztérium által indított Széchenyi Terv Plusz (GINOP PLUSZ-1.2.3-21-2022) pályázati program keretein belül januárban nyújtott be a Társaság egy támogatási kérelmet, melyet március végén pozitívan bírált el a minisztérium. A felépülő új csarnokban egy modern polcrendszer segítségével megsokszorózódik a Társaság tárolási kapacitása, míg a támogatás terhére beszerzendő új szállító- és rakodógépek segítik majd az anyagok mozgatását. Az új csarnok adta kapacitásnövekedés következtében új munkaerőre is szükség lesz majd a Társaságnál, a következő évben 5-6 fővel nő majd a cég munkavállalóinak száma. A csarnok megépítésére már szerződést is kötöttek egy dabasi illetőségű kivitelezővel, a munkálatok ezév május hónapjában veszik kezdetét a tervek szerint, és 2023. év elejéig tartanak.
A cég a támogatott beruházástól az árbevétel kezdetben 50, majd a beindítást követő 2-3 évben, akár 100 %-os növekedését várja. A fejlesztés helyszíneként választott Tárnok kitűnő geográfiai adottságokkal rendelkezik – a jellemzően Pest megyéből származó vevőkör számára a szállítást az autópálya közelsége a meglévő adottságoknál is egyszerűbbé teszi. „Nem titkolt célunk ezzel az épülő raktárcsarnokkal, hogy a kornak megfelelő módon a cég működésében is figyelembe vegyük a környezeti terhelés csökkentését: az új telephelyen az alacsonyabb mellékutakat kímélve az autópálya gyors be- és kiszállítást tesz majd lehetővé, míg a modern, napelemekkel felszerelt raktárépület egy  CO2 semleges épületként szolgálja majd a vevőink kényelmét” – mondta el az ügyvezető.

További információ kérhető: Khoder Hadizsa, irodavezető, +36204910955 irodaconcordia@gmail.com